Изясниха случая с щетите по уличното осветление край езерото Липник в Лесопарка край Николово

Служителите на реда са започнали работа по случая след сигнал от кметството за установените повреди

Полицаи от участъка в гр. Мартен и сектор „Пътна полиция“ изясниха случая с нанесените щети по уличното осветление край езерото Липник в Лесопарка край с. Николово.

Служителите на реда са започнали работа по случая след сигнал от кметството за установените повреди – потрошен стълб от съоръжението. Изяснено било, че на 18 януари т.г. около 13:30 ч. в лесопарк „Липник” кола с марка „Фолксваген” със силистренска регистрация, управлявана от 18-годишен от Тутракан се е ударила в движещ се пред нея автомобил „Фиат Пунто”, след като той се е завъртял на пътя. После колата продължила да се движи, като напуснала пътното платно и се ударила в стълб на уличното осветление. За настъпилото първо ПТП двамата водачи са си попълнили двустранни протоколи. За второто настъпило ПТП, водачът който е нанесъл щети върху стълба, не е уведомена по съответния ред службата за контрол на МВР. Въпросните участници в инцидента са установени от полицията.

Същевременно служителите на отдел „Видеонаблюдение и общинска кабелна мрежа” при Община Русе са подали сигнал във Второ РУ с приложен носител с видеозапис от инцидента, като са оказали и пълно съдействие за изясняването на случая.

Събраните данни са изпратени по компетентност в сектор „Пътна полиция“, за да бъдат предприети съответните административни мерки. Представител на пътна полиция е посетил местопроизшествието и е документирал установените щетите по електрическия стълб за осветление. На водача /18 г./ , причинил щети, е съставен акт за нарушения на чл.20, ал.1 и чл.123, ал.1, т.3, б.”а” от ЗДвП, издаден е и протокол за ПТП.

Изпратено е писмо до ОП ”Комунални дейности” при Община Русе с приложен екземпляр на издадения протокол за ПТП.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)