Четирима са задържани при спецоперация срещу кражбите от автомобили

Започнато е разследване, водят се досъдебни производства

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления против собствеността е реализирана на територията на град Русе миналата седмица, във връзка със зачестили посегателства от автомобили.

На 27 януари, след постъпил сигнал от гражданин, че около 02:30 часа са били забелязани съмнителни лица да обикалят около паркирани коли между блокове в жк „Възраждане“ в Русе, в района веднага са изпратени служители от групата за охрана на обществения ред при Второ РУ. Там, между бл. „Перущица“ и бл. „Люба Ивошевич“, униформените са установили следи от посегателство над кола с марка „Фолксваген“, а малко по-късно и извършителите – двама на 24 и 19 г., които пък били засечени и заловени до бл. „Никюп“. В хода на работата по „горещи следи“ впоследствие са задържани още двама мъже на 29 и 20 г. В резултат на извършените оперативно-издирвателни действия полицаите от Второ РУ са установили, че за периода от 17 до 27 януари тази година, въпросните лица са извършили кражби от леки автомобили, като до момента са събрани данни за общо 12 такива посегателства, станали в различни части на гр. Русе.

Четиримата са задържани за 24 часа, като в тях са установени различни по вид инструменти и технически средства, с които са извършвали престъпната си дейност. Започнато е разследване, водят се досъдебни производства. Работи се по изясняване на съпричастността на мъжете и към други случаи на извършени посегателства от автомобили.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)