35 нови случая на COVID-19 в област Русе

Животът

02-02-2021, 10:41

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Област Русе излезе от червената Ковид зона

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 35 нови случая на COVID-19, като за поредно денонощие няма новоизлекувани. Най-много новозаразени има в най-голямата община, именно Русе – 21. Шест случая има и в община Сливо поле, три в Две могили, два в Иваново, както и по един в Борово, Ветово и Ценово. Сред заразените от последното денонощие няма учители и непедагогически персонал. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7852, а преболедувалите са 7024. Активните случаи са 391. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 109 души, но сравнително висок е броят на хората в реанимация – 31.

Същевременно за последното денонощие са починали трима мъже и две жени с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 440 на възраст между 26 и 98 години. 270 от тях са мъже, 170 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната, като е необходимо да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област, в която да не са установени нови случи на коронавирусна инфекция, като с най-малко случаи са Търговище и Ямбол – по три.

В ход е и организация по ваксинацията на педагогическия и непедагогически персонал от региона, като за момента очакванията са процесът по имунизация да започне до края на седмицата. От четвъртък се планува и имунизация в социалните институции, като първи ще са обитателите и част от персонала на домовете „Милосърдие“ и „Св. Никола“. В тези две социални институции ваксинацията ще се провежда от екипи на Регионалната здравна инспекция.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов