Над 31 млн. лв. плати НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал

Животът

29-01-2021, 12:57

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

    На 28 януари още 42 фирми получиха плащания по програмата за подкрепа с оборотен капитал в размер на 2,7 млн. лева. Общо над 30% от фирмите са получили по сметките си безвъзмездната помощ за подкрепа с оборотен капитал 7 работни дни след изтичането на крайния срок за кандидатстване, отчитат от НАП. Разплатената към 29 януари сума достигна 31,2 млн. лв., като почти 3200 компании вече разполагат с допълнителна ликвидност.

   Списъците с одобрените за подкрепа са публикувани на интернет страницата на НАП - https://nap.bg/page?id=799 . В следващите дни предстои издаването на нови заповеди, с които ще  бъдат одобрени за подкрепа и други дружества, кандидатствали за финансова помощ.

   Допълнителни разяснения за вида допустими разходи и отчитането на проектните предложения ще бъдат направени от приходната агенция, съвместно с ОПИК, през идната седмица за улеснение на компаниите.   

   „Направихме всичко възможно да осигурим своевременна подкрепа на затруднените бизнеси. Благодаря на колегите за положените от тях извънредни усилия, без които нямаше да е възможно да се справим в този рекордно кратък срок“, каза изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова. 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен