Шофьор блъсна жена и избяга от местопроизшествието

Започнало е разследване на произшествието

На 27 януари около 18:50 ч. в РУ - Две могили е получен сигнал за пътен инцидент, възникнал в гр. Две могили, на кръстовище между бул. "България" и ул. "Н. Й. Вапцаров". На местопроизшествието е изпратен екип на РУ - Две могили, който е установил там две жени на 64 и 74 г., които заявили, че при пресичане на пътното платно, от дясно наляво, в посока жп - гарата, едната е била блъсната от тъмен на цвят лек автомобил, движещ се от центъра на града в посока автогарата. Те обяснили, че автомобилът е напуснал местопроизшествието без да спре, а при удара жената е пострадала, като след преглед й е установена фрактура на крак.

В хода на предприетите действия по изясняване на пътнотронспортното произшествие, полицаите са установили автомобила, причинил инцидента – „Ауди А6“, собственост на търговско дружество, като той е бил открит паркиран на улица в града. Започнало е разследване на произшествието. Вчера в районното управление се е явил 54-годишен мъж, управител на търговското дружество собственик на колата, който е заявил, че по време на инцидента той е управлявал аудито.

Работата по случая продължава, в хода на образуваното по случая досъдебно производство по чл. 343, ал. 3, б. "а", вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК, по описа на РУ – Две могили.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов