Осем населени места от областта са без ток заради снеговалежа

Животът

27-01-2021, 09:57

Снимка:

БТВ

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Къде ще спира токът днес - 27 януари

Поради повреди в далекопроводите осем населени места от област Русе са без ток към момента. Пет от тях са в община Сливо поле. Става дума за селата Голямо и Малко Враново, Кошарна, Стамболово и Юделник. В Беленско пък населените места останали на тъмно са Стърмен и Ботров, като през нощта електрозахранване не е имало също в Дряновец и Бистренци, но в последните две електроподаването е възобновено. Също така село Кацелово, намиращо се в община Две могили продължава да бъде без ток. Проблеми с електроподаването е имало и в община Ценово. За кратко без ток са били останали Долна Студена и Белцов.
Екипите на „Електроразпределение Север“ работят за отстраняването на авариите, свързани с електроподаването. Областният управител Галин Григоров е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по проблема, като в следващите часове се очаква ситуацията да се нормализира.
Всички общински пътища, както и тези от републиканската пътна мрежа на територията на област Русе са отворени и проходими при зимни условия за леки и тежкотоварни автомобили. През нощта общо 61 автомобила на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са опесъчили и почистили от снега от републиканската пътна мрежа. По последни данни в момента навън са 30 машини, които продължават да почистват и обработват пътищата срещу обледяване.
От дежурните по общините става ясно, че няма проблеми с водоснабдяването, както и прекъснати телекомуникации в региона.

 Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май