Любо Ганев: На драго сърце работя в името на спорта

"В момента като лидер на националния отбор по волейбол се изявява Цветан Соколов. Както самият той казва обаче, важното е отборът да бъде лидер". Жоро Братоев също беше такъв характер, беше непукист и можеше да реши дадени ситуации. Да си лидер днес особено със социалните медии не е толкова лесно. Напрежението и тежестта не е за всеки". Това заяви президентът на федерацията по волейбол Любо Ганев в ексклузивно интервю пред Букмейкър Рейтинги. Преди по-малко от година русенецът пое управлението на федерацията и е зареден с идеи и стратегии за развитието на един от най-популярните спортове у нас.

По думите му, Силвано Пранди ще е треньор до 2022 година, когато му изтича договора, а след това Николай Желязков ще го наследи. Но по абсолютно цялата и съща методика, по която в момента се работи. "Догодина има световно първенство в Русия, където ще направим тест точно на този отбор. Там да натрупа самочувствие и дай боже и добро класиране. И да настъпи 2023 година, когато вече се взимат под внимание резултатите, за да се класираме за Олимпиадата през 2024 година", заяви Любо Ганев.

Той е категоричен, че треньорите имат много важна роля, за да задържат младите хора в клубовете. "Но нашата работа е и да ги “запалим”, но не само да запалим искра, която да тлее, а да гори огън", казва още президентът на БФВ.

"Тънкостта във всичко е, че аз никога не съм усещал волейбола като професия. До последния си ден – нищо, че съм печелил милиони. До последната топка, която забих – не го усещах като професия, радвах се на всичко като малко дете. Аз имам идеи и възможности, знам, че където и да съм влязъл, не съм оставил затворена врата и мога да постигна нещо. Но аз винаги ще съм длъжник на волейбола. Сега, за да съм милионер, се дължи на това, че съм бил волейболист. Имам бизнес за милиони, аз съм построил комунизма за себе си и сега на драго сърце ще правя всичко, с което съм се заел в името на волейбола. Когато правиш едно нещо с удоволствие, няма как да ти тежи", откровен е Любо Ганев. Той допълва: "Важното е човек като заспи вечер, да се почувства доволен от свършеното днес и да е с чиста съвест. А за това какво ще кажат хората – много отдана съм ги надживял тези неща. Родил съм се без да искам, ще умра без да искам, но ще живея, както си искам…"



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)