След топлото за сезона време през новата седмица ни очаква сняг

Животът

24-01-2021, 08:49

Снимка:

Мария Иванова

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

24 януари назад във времето

Днес температурите ще бъдат в широки граници. Минималните ще бъдат от 0° до 8°, максималните – между 5° и 15°.
Валежите в близките часове навсякъде ще спрат, най-късно в източните райони. Облачността временно ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, но след обяд от югозапад отново ще се увеличи и ще завали. Ще духа до умерен, в Предбалкана, на север от планините и по Черноморието - временно силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг.
В планините ще е предимно облачно и ветровито, но след обяд в масивите от Югозападна България временно облачността ще се разкъса. Ще има валежи от дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.
През нощта в Източна България и на север от планините ще духа умерен до силен южен вятър. В южните и западните райони от страната ще превалява дъжд.
В понеделник валежи ще има на отделни места и в останалата част от страната. Ще е все още сравнително топло, но след обяд от северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух и температурите бързо ще се понижат.
Във вторник вятърът в цялата страна ще е от запад-северозапад, умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - силен. Ще бъде предимно облачно. След временно спиране, валежите ще се активизират и с продължаващото застудяване дъждът навсякъде, с изключение на Черноморието и югоизточните райони ще премине в сняг.
В сряда ще остане ветровито и предимно облачно. От запад на изток валежите постепенно ще спират.
В четвъртък облачността ще е променлива, често значителна, но без валежи. Вятърът ще отслабне, а впоследствие ще се ориентира от запад-югозапад и температурите ще започнат да се повишават.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)