23 нови случая на COVID-19 в областта за денонощие

Животът

23-01-2021, 14:02

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ицо Хазарта и Илиана Раева за мерките срещу Ковид

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са установени 23 нови случая на COVID-19. 17 от тях са от най-голямата община, а именно Русе. Петима новозаразени има и в Бяла, както и един в Иваново. За последните 24 часа няма оздравели. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7709, а преболедувалите остават 6897. Активните случаи са 394. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 118 души, но 30 от тях са в реанимация.
Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж от Иваново с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойника. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 419 на възраст между 27 и 98 години. 260 от тях са мъже, 159 са жени.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на девето място по заболеваемост в страната, като трябва да се отчете и факта, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи е единствено област Видин.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)