Изследват 830 учители и непедагогически персонал с антигенни тестове

Животът

22-01-2021, 08:00

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ицо Хазарта и Илиана Раева за мерките срещу Ковид

830 души педагогически и непедагогически персонал от училищата на територията на област Русе са се записали за провеждане на бързи антигенни тестове за COVID-19. Това стана ясно от проведен преди минути разговор между областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Близо 700 от записалите се са учители, а останалите са помощен персонал.

Тестването ще започне от идния понеделник и се очаква да приключи до 3 февруари. Изследванията са безплатни и по желание, като те ще се извършват от служители на Регионалната здравна инспекция. В ход е и организирането на цялостния процес, като за момента се предвижда тестовете да се правят в училищата. По изключение, ако желалещите да бъдат изследвани от дадено училище са малко, то тестването ще се извършва и в една от сградите на местното РЗИ, намираща се на бул. „Придунавски“ 68.
Разбира се, ако някой от педагогическия или непедагогическия персонал не се е записал предварително няма да бъде върнат, в това уверяват от Регионалната здравна инспекция.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов