Пламен Нунев: Готови сме за избори по всяко време

Животът

20-01-2021, 15:00

Снимка:

ГЕРБ - Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламен Нунев в онлайн среща със 120 лидери от цял свят

Партия ГЕРБ е готова за предстоящите парламентарни избори. Ние продължаваме да изграждаме нашите клубове по интереси, чрез които обсъждаме и решаваме различни проблеми на хората. Това заяви в интервю за Дарик радио народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Пламен Нунев.

В клубовете влизат експерти, част от които не са членове на ГЕРБ, които предлагат различни мерки. Последният учреден клуб е “Социална политика”, защото това е приоритет и на правителството. Другите клубове, които функционират към момента са “Образование”, “Спорт”, “Медик”, “Юрист”, “Сигурност” и “Артклуб”.

По думите му още е рано да се говори за редене на листи, тепърва предстои националното ръководство да реши как ще се яви на изборите - в коалиция с партньори или самостоятелно. “Съгласно член 36 на Изпълнителната комисия, в точка 9 е фиксирано, че Комисията избира Централен предизборен щаби провежда изборите за всички органи на власт. Тя определя кандидатите за депутати, кметове, евродепутати и т.н. Когато има яснота за листите, ще има решение на Изпълнителната комисия и медиите и хората ще разберат това”, добави Нунев.

На въпрос за честността на изборния процес, поставен и от президента Радев, Нунев обясни, че откакто ГЕРБ е на политическата сцена в страната са се провели 14 избора, като резултатът е 13:1 в полза на партията на Бойко Борисов. Статистиката показва, че от 4 парламентарни вота ГЕРБ не е организирала нито един. При двата избора за президент, които са организирани от ГЕРБ, едните са спечелени от техния кандидат, а другите от кандидата на левицата.

ГЕРБ е организирала три пъти местни избори и 1 от 4 гласувания за Европарламент.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов