Четири нови случая на COVID-19 и един починал в областта

Четири са новите случаи на COVID-19 в област Русе за последното денонощие, като същевременно няма новоизлекувани. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. И четирите нови случая са от община Русе. В населените места от останалите общини в региона няма новозаболели. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7612, а преболедувалите 6725. Активните случаи са 477. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 150 души, като 31 от тях са в реанимация.
Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 410 на възраст между 27 и 98 години. 254 от тях са мъже, 156 са жени.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната наравно с Пазарджик и Пловдив. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. Без нови случаи за изминалите 24 часа са осем области, а именно Благоевград, Враца, Габрово, Монтана, Смолян, Търговище, Хасково и Шумен
По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на заболяването през изминалата седмица.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.