11 нови случая на COVID-19 за денонощие в областта

Единайсет са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие, а оздравелите са четирима. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Девет от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе. По един новозаразен има и в общините Борово и Ценово.
Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7607 а преболедувалите 6712. Активните случаи са 488. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 141 души, като 29 от тях са в реанимация.
Същевременно за последното денонощие още един мъж с положителен тест за коронавирус е починал. Смъртните случаи на хора с потвърден COVID-19 от началото на пандемията до сега са 407 на възраст между 27 и 98 години. 252 от тях са мъже, 155 са жени.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната на равно с Велико Търново. След Русенско се нареждат областите Монтана, Видин и Силистра, като последните две са с по 7 заболели. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Габрово – 1.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.