Полагат специализирана настилка в новата зала на русенските лекоатлети

Спорт

16-01-2021, 10:55

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев: Бюджетът на ММС за 2021 г. е рекорден

400 000 лв. е отпуснало Министерството на младежта и спорта през последните два месеца за реконструкцията на две спортни зали, общинска собственост, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Обновяване и модернизация на спортната инфраструктура в Русе е целта на вложените средства.
Работата по Проект „Ремонт на закрита лекоатлетическа писта в СК „Ялта“ започна на 11 януари и ще продължи 60 дни, като има и 30 дни гратисен период.
Предвидени са подмяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC, цялостно освежаване на стените, подновяване на окачен таван и подова настилка, хидроизолация, външна мазилка и ново ел.табло.
Най-важно за русенските лекоатлети е полагането на специализирана настилка тип „in situ”, която е от особено значение за трениращите деца и младежи в отоплената през зимните месеци зала.
Изцяло обновената тренировъчна база ще развие потенциала на състезателите и ще засили интереса към този спорт.
Докато се извършват всички ремонтни дейности, лекоатлетите ще провеждат тренировките си в спортната зала на АГ „Гео Милев“.
От Общината припомнят, че още един спортен проект бе изведен до успешен финал. През юли 2020 г. беше създадена модерна база за развитие на боксовия спорт в бившия Техникум по зърносъхранение и зърнопреработване в Русе, благодарение на средствата отпуснати от ММС. Бяха изцяло ремонтирани и обновени физкултурен салон, треньорски стаи, съблекални, санитарни помещения и топла връзка. Модерните условия и функционалната база ще насърчат желаещите да спортуват и да се развиват професионално в сферата на бокса.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов