Георги Кръстев с доклад в сборник с научни трудове на РУ “Ангел Кънчев”

Животът

15-01-2021, 07:00

Снимка:

Личен архив

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Георги Кръстев от МГЕРБ-Русе участва във финалната церемония на ЕСРГ

Общинският клубен ръководител на МГЕРБ – Русе Георги Кръстев представи доклад на тема „Поглед върху теорията за разделение на властите, конституирана от Монтескьо в трактата “За духа на законите”. Това се случи на Научна конференция за студенти, докторанти и млади учени на факултет „Юридически“ към РУ „Ангел Кънчев“.
Участниците в научната проява представиха своите доклади по актуални теми като моделът на разделението на властите в държавата, развитието на гражданското общество, различните аспекти на противодействието на корупцията, правните способи за защита на уязвими групи лица – лица с психически увреждания, деца в риск, непълнолетни правонарушители.
След представянето на третокурсника по Право, докладът е одобрен и публикуван в ежегодния сборник с научни трудове на РУ “Ангел Кънчев” за 2020 г., том 59, серия 7.3. Правни науки.
Изданието „Научни трудове на Русенски университет“ е включено в международната база данни на ISSN.
Припомняме, че през октомври, миналата година, Георги Кръстев бе единственият избран от 150 колеги - изявени млади политици на европейско ниво за финалната церемония на кохезионната програма от 18-тата Европейска седмица на регионите и градовете. Той държа реч заедно с еврокомисаря по кохезионната политика и реформите на ЕС Елиза Ферейра и с президента на Европейския комитет на регионите Апостолос Цицикостас.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)