Приемат номинации за Националната литературна награда „Елиас Канети”

Животът

12-01-2021, 18:32

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Победители в Националния конкурс „Елиас Канети“ 2018

Започна приемът на предложения за Националната литературна награда „Елиас Канети“. Те ще бъдат подавани в Община Русе до 31 май. Общината е съучредител на престижното отличие заедно с Международното дружество „Елиас Канети”. Наградата се присъжда на всеки две години в категориите белетристика и драматургия. Ще бъдат отличени творби, публикувани и реализирани за първи път в България в периода от 1 юни 2019 г. до 30 май 2021 г.
Победител в последното издание на конкурса през 2019 г. стана Рене Карабаш за романа си „Остайница”.
Пълният регламент на конкурса е публикуван на сайта на Община Русе, откъдето може да бъде изтеглен и формулярът за кандидатстване. Към него трябва да бъдат приложени снимка и творческа справка за автора, както и 7 екземпляра от предложената за награда творба (книга/драма). Предложенията се изготвят от творчески съюзи, културни институти, издателства, университети и научни институти.
Ще ги оценява комисия в състав: двама литературни критици, театрален критик, изтъкнат български автор, носител или номиниран за наградата „Елиас Канети”, представители на Международното дружество „Елиас Канети”, Общинския съвет и Община Русе.
Наградата включва диплом, статуетка и парична премия.
Предложения се приемат на адрес: Русе 7000, ул. “Цариброд” 3, Община Русе, отдел “Култура” - за НЛН “Елиас Канети”.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен