Бързо производство срещу пиян шофьор, катастрофирал на пътя Русе – Бяла

Извършеното химическото изследване на пробата е показало 2,73 промила алкохол

Бързо производство е образувано срещу водач на товарен автомобил, катастрофирал вчера на пътя Русе – Бяла. Около 23:50 часа на 10 януари в районното управление в град Две могили е постъпил сигнал за катастрофирал товарен автомобил на главния път Русе – В.Търново, в района на километър 24+000 в землището на с. Тръстеник. Изпратеният на място автопатрул на РУ-Две могили е установил, че извън пътя в канавка в дясната част се е обърнал "Мерцедес Атего", управляван от 49-годишен мъж от с. Долни Богров.

Шофьорът е бил прегледан на място от екип на ЦСМП, като е установено, че е без наранявания, но силно лъхал на алкохол и отговарял неадекватно на задаваните му въпроси. При последвала проба с техническо средство станало ясно, че е управлявал след като е пил, като уредът е отчел концентрация от 2,07 промила в издишания въздух. След това е задържан и конвоиран до УМБАЛ-Канев в Русе, където е дал кръвна проба.

Извършеното химическото изследване на пробата е показало 2,73 промила алкохол в кръвта на водача. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ - Две могили, за престъпление по чл. 343б, ал.1, от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов