Мариус Куркински с русенска премиера на сборен спектакъл

Животът

12-01-2021, 08:00

Снимка:

Емил Кьостебеков

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сборният моноспектакъл "Мариус 50" на плевенска сцена през февруари

Мариус Куркински ще играе за първи път в Русе сборния си моноспектакъл „Мариус 50“ по всички свои представления. Това ще се случи на 27 и 28 януари от 19.00 часа в Доходно здание. Това ще бъдат части от „Дон Жуан“ по Молиер, „Песен на песните“ по библейски текстове, „Дамата с кученцето“ по Чехов, „Самият човек“ по Андрей Платонов, „Сънят“ по Джулиан Барнс, „Български разкази“ по Ангел Каралийчев, „Сътресение“ и „Черното пиле“ по Николай Хайтов и др.
„Тази идея за сборен моноспектакъл отдавна я имам като план. Аз съм започнал да играя моноспектакли от 1993 г. и чисто професионално исках да проверя как ще звучат причините за които съм ги правил. Защото причина трябва да имаш за да излезеш за едно представление и то конкретна. Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя, ще покажа какви дивотии съм извършвал през годините защото те не са малко …“, споделя Мариус.
Местата са ограничени до 30% от капацитета на залата, а билети могат да бъдат закупени от касата на ДТ "Сава Огнянов".Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)