Две русенски болници с дарения от полицията

Животът

08-01-2021, 11:23

Снимка:

ОДМВР

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес отбелязваме Националния ден на благотворителността

Първите събрани средства от кампанията „Заедно за сигурност и спокойствие“, инициирана от служителите на ОДМВР – Русе, бяха предадени днес на Специализираната болница за активно лечение за пневмо – фтизиатрични заболявания Д-р "Димитър Граматиков" и УМБАЛ „Медика“ в Русе.

Идеята за все още реализиращата се инициатива на служителите от ОДМВР в Русе се роди спонтанно в края на миналата година. Целта бе да се проведе благотворителна кампания, която да подпомогне работата на техните колеги - медиците, с които са на първа линия в условията на ситуацията, породена от COVID-19, както и на пациентите, сред които попадат често хора от медицинския персонал и органите на реда. В допълнение към инициативата, възникна и идеята за изработването на календар за 2021 година, който да бъде даван в дар на дарителите, като жест на благодарност за отзивчивостта и съпричастността.

В луксозния печатен материал са събрани 12 кадъра, които представят служителите на реда не само в професионален, но и в човешки план – като хора, които са посветили живота си в полза на обществото. Само в рамките на няколко седмици проектът намери съмишленици и последователи и календарът стана факт.

В кампанията освен служители на МВР се включиха народни представители, областният управител на Русе и неговите заместници, кметове на общини, журналисти, служители на други институции, граждани. 

Кампанията за набиране на средства все още продължава в ОДМВР – Русе.

Даренията бяха приети от ръководствата на двете лечебни заведения с благодарност за съпричастността и вниманието от страна на служителите на реда.

Успоредно с кампанията „Заедно за сигурност и спокойствие“, служителите на МВР проведоха още една дарителска инициатива и събраните средства бяха предоставени на майката на Боби, който пострада в тежката катастрофа, в която загина баща му - гл.инспектор Станислав Станчев, началник на РУ-Ветово.

Детето вече се възстановява в домашни условия и всички стискаме палци много скоро процедурите да се увенчаят с успех.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)