Двама нови треньори в Академия "Дунав"

Спорт

06-01-2021, 05:10

Снимка:

Дунав Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Треньорски рокади в "Дунав" от 2021-ва

В Академията на Дунав стартират работа с подрастващите двама нови треньори. Това са Динко Дерменджиев и Александър Маринов. И двамата са млади и амбициозни наставници, на които клубът ще разчита дългосрочно в изпълнение на своята програма за развитие на младите си таланти.
Динко Дерменджиев ще поеме набор 2008 вместо досегашния треньор Драгомир Григоров. Той също ще бъде ангажиран и с набор 2010, където ще работи в екип със сегашния треньор Йордан Стоянов.
Александър Маринов от своя страна ще бъде ангажиран с елитната юношеска формация до 15 години заедно с Илиян Памуков, както и в подготвителната ѝ формация.
Спортният директор на "драконите" Мартин Цирков заяви, че промените в клуба са дълго обмисляни и целят да се вдигне нивото на Дунав като цяло: "Целта на всички промени е да са в унисон с новите ценности на клуба, основани на екипното начало, синхрона, дисциплината и социалната дейност. Идеята ни е всяка юношеска формация да се подготвя от треньорски екип, състоящ се от минимум двама треньори. С това целим да се повиши качеството на заниманията и контрола върху правилното изпълнение на задачите от страна на състезателите. В допълнение се цели и да се акцентира върху индивидуалното развитие на подрастващите. Също така, всички формации ще се подготвят по координирана програма, която съставяме заедно с някои от най-добрите консултанти в детско-юношеския футбол в страната. Изследваме и много примери от чужбина като например методиката на Динамо Загреб и се опитваме да достигнем до наше собствено решение, което да работи на местна почва с нашите специфики и предизвикателства."
Преди и след края на новия полусезон ще бъдат направени и контролни тестове на всички футболисти в Академията. В процес на внедряване е и електронна система, която да проследява техните резултати във времето. Клубът ще инвестира и в квалификацията на треньорите си в школата, като част от бюджета за 2021 ще бъде насочен в това направление.
Освен в спортно-технически план, Дунав ще вложи значителни усилия и върху извънтренировъчното развитие на децата. В тази връзка се основава програма за социални дейности и активности на трениращите в клуба, която ще бъде предназначена само за дейности в полза на обществото.
"Искаме да стимулираме децата ни да са отговорни граждани и да имат каузи в живота, за които да се борят. С новия ни проект ще организираме и финансираме обществено полезни дейности на нашите възпитаници от школата. Истината е, че малцина ще станат професионални футболисти, но всички трябва да бъдат пример за околните. Дунав е една от малкото организации в Русе, която може да запълни някои значителни празнини в това отношение. Също така възпитанието на един професионален спортист започва много извън самия терен, а ние досега не бяхме обръщали внимание на този аспект. Като цяло, анализът ни показва, че в българския футбол има отстъпление във възпитателния процес на децата, не се обръща внимание на дисциплина, респект, организираност и трудолюбие. Това са основни качества, без които дори и най-талантливото дете и най-добрият треньор са обречени на посредственост. Според нас именно това е една от основните причини да изоставаме в спорта, дори от държави, с които иначе би следвало да сме съизмерими. Затова много важна част от промените в клуба са насочени към коренна промяна на неговата философия не само като спортна организация, а и като учебно-възпитателна такава.", добави Цирков.
Всички промени ще бъдат обсъдени на родителски срещи, на които ще се представят и подробности за това как ще бъде организиран процесът в Академията. Ръководството на Дунав ще следи изкъсо работната дейност в школата и в следващите месеци са възможни нови коригиращи мерки.


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)