200 души от Русе се лекуват в болница от COVID-19

Малко над 2.6 пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 47 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 126. Най-много от новите случаи 35 са от най-голямата община, а именно Русе. Други петима от новозаразените са от Бяла, четирима от Сливо поле, както и по един от Борово, Ветово и Иваново. В населените места от общините Две могили и Ценово няма новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7373, а излекуваните 6235. Активните случаи са 755. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 200 души, като 28 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още шестима мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 383 на възраст между 27 и 98 години. 236 от тях са мъже, 147 жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната и е след областите София (столица), Варна, Пловдив, Плевен и Шумен. След тях се нареждат областите Стара Загора, Бургас и Велико Търново. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Търговище – 1.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.