62 деца от 1 до 4 клас в област Русе остават да учат онлайн

62-ма ученици от 1 до 4 клас остават на дистанционно обучение в електронна среда в област Русе, след като от днес бяха отворени учебните заведения за децата от началния етап на основното образование. Това стана ясно снощи след проведен разговор между областния управител Галин Григоров и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева. Така на практика от вчера на училище са 6146 деца между 1 и 4 клас от общо 6208 в областта.
Припомняме, че съгласно разпореждане на национално ниво отвориха яслите, детските градини и училищата за учениците до 4 клас. Също така директорите и учителите са били предварително уведомени да пуснат отоплението, да дезинфекцират и подготвят всички помещения и коридори за протичането на присъствен обучителен процес. Навсякъде има осигурени дезинфектанти, а в сградите не се допускат родители. Осъществява се стриктен филтър на входовете на учебните заведения, като се измерва температурата на децата. Остава и задължителното изискване за носене на предпазни маски от ученици и учители в общите закрити части на учебните заведения и извършването на ежедневна дезинфекция на помещенията.
Разбира се остава и възможността да се избере дистанционното обучение, но за да се случи това родителите трябва да подадат заявление.
Учениците от 5 до 12 клас продължават да учат дистанционно. За сега за оставане в онлайн форма на обучение в област Русе са подадени общо 189 заявления, като 62 от тях са за ученици от 1 до 4 клас.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)