Първите бебета на 2021 в Русе са момче и момиче

Животът

04-01-2021, 09:53

Снимка:

pixabay.com

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Момче е първото бебе за 2021 година в областната болница в Търново

Децата се родили почти по едно и също време в АГ

Първите деца, с които започна 2021 година, са момченце с тегло 3950 г и веднага след него здраво момиченце с тегло 3350 г. Бебетата са родени в русенската АГ болница.
В същото време се запазва тенденцията в Русе да се раждат по-малко деца и това се доказа и през 2020 година, съобщава БНР.
С 51 по-малко са децата, родени в Русе през отминалата вече 2020 година, сочат данните от Акушеро-гинекологичния комплекс на болница „Канев“. Така от 1 януари до 31 декември на бял свят са дошли 1133 бебета, като последното бебе за миналата година е момиченце на непълнолетна - 16-годишна майка, съобщи д-р Ивалина Граматикова, акушер-гинеколог в университетската болница.
Тъй като отминалата година премина под знака на Covid-19, бе обособен и специален сектор за раждащи жени с коронавирусна инфекция.
„На този етап в АГ-то няма такива пациентки от няколко дни, има и една цялостна тенденция и към намаляване на общата бройка и на така поизчистване на доста отделения с тенденция и желание за възвръщане към малко по-нормална работа откъм съответните специалности“, каза още д-р Граматикова пред БНР.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов