Пожарникари вадиха 26-годишна плевенчанка, заклещена след катастрофа

Жената е транспортирана в ЦСМП - Плевен, където е установено, че има контузия на белия дроб и главата

На 29 декември 2020 година около 07:30 часа в село Тученица е настъпило ПТП. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен. Извършен е оглед. Установено е, че лек автомобил „Фиат“, собственост и управляван от 45-годишен от селото, при движение в посока град Плевен се удря в задната част на паркирано в дясно полуремарке тип „Гондола“, марка „Мерак“.

В следствие на произшествието е пострадал пътник на предна дясна седалка – 26-годишна плевенчанка. Съдействие за изваждане на ранената от огънатите ламарини е оказано от служители на РСПБЗН – Плевен. Жената е транспортирана в ЦСМП - Плевен, където е установено, че има контузия на белия дроб и главата. Настанена е за лечение в клиниката по гръдна хирургия - без опасност за живота.

На водача е извършена проба за употреба на алкохол  с техническо средство, като пробата е отрицателна. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)