Пристигнаха първите ваксини срещу COVID-19 в Русе

Новините

28-12-2020, 15:33

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първите 160 флакона ваксини срещу Ковид 19 пристигнаха в област Велико Търново

Буквално преди броени минути при засилени мерки за сигурност от Велико Търново в Русе пристигнаха първите 40 флакона от ваксината срещу COVID-19. Те бяха докарани от автомобил на Регионалната здравна инспекция, придружаван от полицейски ескорт, като всичко необходимо относно ненарушаването на хладилната верига също беше спазено. Ваксините, които ще стигнат за общо 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал на първа линия, бяха посрещнати лично от областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.
Припомняме, първото лечебно заведение, в което ще се състои ваксинацията е Университетска болница „Медика Русе“, а първият лекар, който ще се ваксинира там е председателят на Управителния съвет на Районната лекарска колегия към Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов. За по-голямо удобство и спазването на всички въведени противоепидемични мерки това ще се случи днес от 15.30 ч. в фоайето на ДКЦ-2. Веднага след поставянето на първата доза от ваксината на д-р Райчинов още четирима лекари ще бъдат имунизирани. В знак на подкрепа към лекарите по време на ваксинациите ще присъства и областният управител Галин Григоров, както и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.
В другите три болници от областта, където са обособени имунизационни кабинети за поставяне на ваксината срещу COVID-19, ваксинацията ще започне утре. В цялата област тя би трябвало да приключи в сряда. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов