Деца изнесоха коледно тържество в храма „Света Троица“

Животът

26-12-2020, 13:55

Снимка:

Валя Караджова

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Митрополит Наум с доклад за мисията на църквата


Децата от Неделното училище към катедралния храм „Света Троица“ и този декември подготвиха свой Коледен спектакъл в навечерието на Рождество Христово. Коледните им програми вече са традиционни, но този път вместо библейски сценки от живота на Исус, бяха подготвили представление със стихотворения, танц и викторина с въпроси, чиито отговори трябваше да дадат присъстващите в храма. Децата питаха публиката кое е родното място на Исус, кои евангелия разказват за живота му, какви са били подаръците на влъхвите и как звучи „Весела Коледа“ на различни езици. Малките артисти подготвиха празничната програма под ръководството на своята учителка от Неделното училище Анна-Мария Димитрова, която бе до тях и ги подкрепяше, като подсказваше думичките от текста.
Впечатление правеха костюмите на децата, съобразени с времето, и майсторски изработени от талантливи майки с дизайнерски вкус. Най-красиви бяха костюмите на ангелите и херувимчетата, които блестяха с ефектните си крила.
Коледното представление бе изгледано от русенския митрополит Наум, който по традиция присъства на тези тържества. След приветствието си към, тях той раздаде на всички участници торбички с лакомства. Те също му поднесоха своя подарък.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов