Ученици стоплиха сърцата и душите на самотно живеещи в Ценово

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово се обединиха около изключително благородна кауза. По инициатива на ръководството на учебното заведение се организира конкурс за изработване на коледна картичка и украшение за елха. „Коледният дух и желанието за изява завладяха по-голямата част от децата. Ентусиазираните малчугани развихриха творческото си мислене с нестандартни идеи“, сподели директорът на училището Камелия Леонова. Дни преди Коледа с ръчно изработените картички и украшения във фоайето на школото беше подредена изложба. С номинацията „Носител на коледния дух“ бяха отличени творбите на Петя Аврамова, Николай Миланов и първокласника Венци Стефанов.

С играчките и коледните картички бяха подготвени пакетчета за самотно живеещи възрастни хора в Ценово. Към тях бяха прибавени и плодове, закупени от училището. „В навечерието на Бъдни вечер хората в неравностойно положение почувстваха в известна степен празничното настроение. Успяхме да стоплим душите и сърцата на възрастни мъже и жени и да им вдъхнем вяра за по-добри дни през настъпващата 2021 година“, допълни директорката на училището. За да се спазят противоепидемичните изисквания пакетите бяха разнесени до домовете от служители на домашния социален патронаж.

Групата от коледари към училището тази  година отправи виртуален поздрав към жителите и гостите от Ценово. Всеки участник предварително записа и изпратил своята благословия по повод най-светлия християнски празник. Пожеланията са сглобени в благослов, който се разпространи в социалните мрежи.

От училището отправиха специален поздрав и към учителите-пенсионери. През тази година ОУ „Христо Ботев“ в Ценово навършва 170 години от основаването си. Наложената карантина промени първоначалните планове, но не попречи да се отбележи годишнината по нетрадиционен начин. Бившите преподаватели в школото ще получат и сувенири за спомен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов