ОДМВР - Русе ще се грижи за реда и сигурността по време на коледните и новогодишните празници

Пътна полиция с важни съвети за безопасно пътуване

На територията на ОДМВР – Русе е създадена организация за обезпечаването на обществения ред и сигурност, както и за осъществяване на контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки по време на предстоящите коледни и новогодишни празници. Предприемат се и всички необходими мерки, свързани с безопасността на движението.

Проведени са срещи с органите на местната власт с оглед планиране на общи мерки за безпроблемно протичане на празниците, добър обществен ред и безопасно движение по уличната мрежа в населените места.

Проведени са разговори с ръководителите на частни охранителни фирми и звената за охрана, отговарящи са сигурността в различни обществени обекти, с оглед подобряване на бдителността и пропускателните режими, своевременен обмен на информация и спазване на  изискванията за ограничаване разпространението на COVID-19.

Създадена е организация за засилено полицейско присъствие на обществените места, районите на автогарите и жп гарите и големите търговски обекти.

Преди и по време на празниците е предвидено да се проведат специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушенията, опазване на обществения ред и спазване на противоепидемичните мерки.

Предприемат се и всички необходими мерки през предстоящите празнични и почивни дни, свързани с безопасността на движението.
В дните преди и по време на празничните и почивни дни ще е засилено полицейското присъствие по пътищата. Създадена е организация полицейски служители да подпомагат трафика на входовете и изходите на населените места и по основните пътни артерии за недопускане на образуването на колони, а при необходимост ще поемат и регулирането на движението.
Полицейските служители ще подпомагат и регулират движението, но и ще следят за водачи с рисково поведение, неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Ще се контролират скоростните режими, управлението от неправоспособни и употребили алкохол или упойващи вещества.

Планирано е провеждането на специализирани полицейски операции, включително и в малките населени места.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов