Поредица от работни срещи решават проблема с транспорта по линията Червена вода - Русе

В отговор на сигнала, който изпрати общинският съветник от ГЕРБ Алисе Муртезова до кмета Пенчо Милков, във връзка с липсата на редовен междуселищен транспорт по линията Червена вода – Русе, днес бе свикана работна среща в Община Русе. В нея участие взеха зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, превозвачът по линията г-н Ерджан Юсню, кметът на Червена вода Людмила Маринова, директорът на дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов, Кремена Минева – началник отдел „Транспорт“, както и Алисе Муртезова в качеството си на общински съветник и на административен директор на УМБАЛ „Медика“.

Припомняме, че от 14 декември, тази година, за пореден път е спрян транспорта до няколко села в почивните и празничните дни. Десетки жители на села са останали без редовната линия до Русе и обратно. Създалата се ситуация възпрепятства пътуването до работните места на 10 служители на УМБАЛ „Медика Русе“– санитари от COVID отделението, както и на медицински сестри. Това са жители на общината, които са без собствени автомобили и вече са събрали подписка, защото действително разчитат на този обществен транспорт. Освен това, има и персонал от други лечебни заведения в Русе, които поради същата причина не могат да достигнат до работните си места.

В тази връзка, Алисе Муртезова настоя пред кмета Милков да се проведе среща между всички заинтересовани страни, което се случи днес. Оказва се, че по маршрута се движат и автобуси, които обслужват други общини, като напр. по линията Вятово – Русе. „Зам.-кметът Недев чрез областния управител г-н Галин Григоров ще изиска от всички общини графика за линиите, които се изпълняват към момента и кои не заради пандемичната обстановка. Предстои нова среща в началото на януари, за да се стигне до компромисен вариант, а дотогава превозвачът ще продължи да изпълнява ангажиментите си по договора“, заяви след края на срещата Алисе Муртезова.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"