Министерството на спорта осигури пари за нова писта в Спортен комплекс Ялта

Спорт

22-12-2020, 12:22

Снимка:

ММС

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев: Бюджетът на ММС за 2021 г. е рекорден

Министерството на младежта и спорта ще осигури необходимите 1,8 млн. лв. за реконструкция и ремонт на четири лекоатлетически съоръжения. Това стана възможно след като Министерския съвет одобри преструктурирането на разходи по бюджета на ММС за 2020 г.
С отпуснатите финансови средства ще бъде извършена и модернизация на закритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс “Ялта” в Русе. Сега малката зала с около 40-50-метровата писта е в ужасно състояние и на места е толкова продрана, че се вижда бетон. Тя не е ремонтирана основно откакто е направена преди 50 години. Не тайна, че без пълноценна подготовка през зимата, трудно може да се очакват резултати и през лятото.
В същото време ще бъде извършено и обновяване на футболния терен и изграждане на открита лекоатлетическа писта на стадион “Христо Ботев” в Габрово. Ще бъдат изцяло изградени и два полигона за хвърляния. Единият е на територията на Национална спортна академия “Васил Левски”, а другият в град Балчик.
От 2015 г. до момента ММС е финансирало реновирането на 5 закрити и 3 открити лекоатлетически съоръжения, за които бяха отпуснати 1,5 млн. лв. Извършен беше ремонт на закритите лекоатлетически писти в Пловдив, които използват състезателите на местните клубове “Локомотив” и “Ботев”. В Кюстендил и Сливен също бяха извършени реконструкции на закрити съоръжения. 7 млн. лв. бяха инвестирани в обновяването на многофункционалната “Асикс Арена”. За съоръжението, което е собственост на “Академика 2011” ЕАД, беше закупено пълно спортно оборудване за тренировъчна и състезателна дейност по лека атлетика. Подготовка през зимата българските атлети могат да водят и на другата закрита овална писта, която се намира в Добрич. За нейния ремонт през миналата година ММС отпусна 458 665 лв.
Изцяло нови лекоатлетически съоръжения на открито бяха изградени през последните 4 години в Хасково и Сандански, като общата инвестиция на спортното министерство беше в размер на 784 000 лв. Реконструкция беше извършена на пистата към НСА.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че с това мащабните инвестиции в лекоатлетически обекти не спират. ММС ще инвестира 1 250 000 лв. за изграждането на лекоатлетически стадион в Стара Загора, който се намира в спортен комплекс „Берое“. Със същата сума ще бъдат финансирани строително-ремонтните дейности на пистата на стадион „Христо Ботев“ във Враца, която ще разполага с шест коридора за бягания и сектор за скокове.
В първите месеци на 2021 г. предстои да бъде изцяло завършена многофункционалната спортна зала „Арена Бургас“. Нейното построяване беше финансирано със средства, отпуснати от правителството в размер малко над 57 млн. лв. Съоръжението ще бъде оборудвано със спортни уреди от най-висок клас, което ще позволи провеждането на състезания от световен ранг по лека атлетика, художествена гимнастика, спортна гимнастика, волейбол, баскетбол, борба, бокс и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов