ЕРП Север преустановява планираните прекъсвания на електрозахранването по празниците

Животът

19-12-2020, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В периода 23.12.2020 – 03.01.2021 г. Електроразпределение Север ще прекрати извършваните по предварително изготвен график ремонтни дейности по мрежата в Североизточна България. В посоченото време не се предвиждат планирани прекъсвания на електрозахранването на клиентите. В навечерието на коледните празници ще бъдат финализирани или временно прекратени текущите етапи от инвестиционни и ремонтни проекти на дружеството по рехабилитация на мрежата.

Диспечерските центрове на електроразпределителното дружество следят денонощно, без почивен ден за непредвидени аварийни ситуации по съоръженията. По празниците дежурен мениджърски състав ще координира при необходимост действията на екипите при прекъсвания на електрозахранването поради повреди и вследствие на усложнена метеорологична обстановка. При подобни условия ЕРП Север съгласува дейностите си с общинските власти, като разчита на тях за своевременното разчистване на пътищата, което значително съкращава времето за локализиране на аварии и възстановяване на електрозахранването в засегнати от лошото време райони. 61 дежурни екипa на електроразпределителната компания са в готовност да реагират своевременно при необходимост. Те са оборудвани със съвременна специализирана техника, пълен набор от инструменти и лични предпазни средства, задължителни в работата им по съоръжения под напрежение.

На разположение на клиентите на ЕРП Север, за подаване на сигнали в случаи на непредвидени смущения в електрозахранването и за информация, е денонощната телефонна линия 0700 1 61 61.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов