С нови 117 книги се обогати фондът на читалищната библиотека в Беляново

Най-малкото читалище в община Ценово обогати книжния си фонд с нови 117 литературни произведения

Народно читалище „Пробуда“ в село Беляново успешно приключи работата по Програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“. Най-малкото читалище в община Ценово обогати книжния си фонд с нови 117 литературни произведения. Сред новото попълнение са предимно произведения с художествена и детска литература. За читателите от населеното място са осигурени бестселъри от българската и чуждестранна литература. „За пети пореден път участваме и печелим с проект в програмата.  Това е своеобразен успех за малко читалище като нашето. Дори и в условията на пандемия успяваме да реализираме дейностите“, сподели читалищният секретар Даниела Геонкова. Тя не скри, че за някои от най-нашумелите заглавия вече се чака „на опашка“. Новите книги са обработени и са сред любознателните читатели. Стойността на новозакупените книги надхвърля сумата от 1340 лева.

Повече от 4000 книги са разположени по лавиците на читалищната библиотека в Беляново. Особено през зимните месеци интересът към книжното богатство се увеличава значително, защото по-голямата част от населението е на пенсионна възраст и едно от развлеченията е четенето. В читалищната библиотека спазват всички противоепидемични мерки. Читателите си поръчват книгите по телефон, а доставката се извършва до домовете, След като се върнат книгите се дезинфекцират и задължително престояват 72 часа преди новото им заемане. По думите на Даниела Геонкова със средства от програмата читалището успява да осигури средства не само за закупуване на нова литература. На разположение на читателите е компютърна конфигурация, извършени са и неотложни ремонтни дейности на сградата на читалището.

По Програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ още две читалище в община Ценово – в Караманово и Долна Студена, ще закупят нови книги.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов