Обновена е голямата зала на Общинския Младежки дом в Русе

Голямата зала на втория етаж в Общинския Младежки дом Русе е напълно преобразена след извършен ремонт. В нея се провеждат занимания по фолклорни танци и ушу за близо 500 деца, както и репетиции на мажоретните състави „Екстрийм“ и „Импулс“.

“Подът не е ремонтиран от изграждането на Младежкия дом през 1967 г.”, каза заместник-кметът на Русе Енчо Енчев, който посети днес залата. Сега той е напълно нов, с дебелина 12 мм и отлично качество. Стените са освежени и с нови первази, а залата вече разполага и с голяма огледална стена за по-голямо удобство на трениращите младежи. Обновено е и фоайето.

“Ремонтът струва 22 хил. лв., като средствата за него са спестени от липсата на участия на децата от Младежкия дом по време на пандемията”, уточни директорът на ОМД – Русе Красимира Николаева.

Предстоят още промени. В началото на 2021 година ще бъдат подменени газовите отоплителни уреди. В момента специалистите избират най-добрите, за да бъдат всички помещения топли и удобни за тренировки и репетиции.

Общинският Младежки дом предлага 16 вида извънкласни дейности.

Очаква се обновената и модерна зала да привлече още русенски деца, мечтаещи да развият своите таланти и артистичност.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"