137 нови случая на COVID-19 в област Русе, 136 оздравели и 6 починали за денонощие

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 137 нови случая на COVID-19, а оздравелите са с един по-малко – 136 души. Най-много нови случаи са регистрирани в община Русе – 109. От останалите 28 случая 9 са в община Сливо поле, 8 в Бяла и 5 в Борово. По трима новозаразени има и във Ветово и Две могили. Без нови случаи за последните 24 часа са в общините Иваново и Ценово. Необходимо е да бъде отбелязано, че по-високият брой заразени в областта би могъл да се дължи на това, че през почивните дни по-голямата част от лабораториите, които правят PCR тестове не работят.

Така от началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе станаха 6362, а излекуваните са вече 4357. Активните случаи са 1721. По последни данни към момента общо 444 души се намират на лечение в болниците от региона, като 38 от тях са в реанимация.

Вчера са починали още двама мъже и три жени с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 284, от които 165 мъже и 119 жени на възраст между 27 и 98 години.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов