На младежки диалог бяха обсъдени ползите от политиката на сближаване на ЕС

Мисия

15-12-2020, 10:29

Снимка:

РУ

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев приветства официално участниците в Младежкия диалог „Колко близка e политиката за сближаване?". Организатори на форума са фондация „Европейски институт" и Информационен център „Европа директно" (Europe Direct) Русе, в партньорство с факултетите „Бизнес и мениджмънт" и „Природни науки и образование" на Русенския университет, и с медийната подкрепа на Арена Медиа. Срещата се проведе онлайн, а модератор на събитието беше г-жа Цвета Ненова, Арена Медиа.

Ректорът на Русенския университет проф. Белоев припомни, че диалогът е трябвало да се състои на живо през пролетта, но днес, въпреки ограниченията, технологиите позволяват събитието да се проведе при запазване на високото му ниво. 

„Като домакини на трансграничния диалог с г-н Франс Тимерманс - първи заместник-председател на Европейската комисия, ние дадохме тласък на дискусията за бъдещето на Европа и върховенството на закона в трансграничния регион. ….Преди броени дни получихме поредната висока оценка за работата ни по програма „Еразъм +". …Чрез проекта HEInnovate се катализира трансформацията ни от традиционен към предприемачески университет. …"Кохезионната политика създава възможности за инициирането на много проекти с нашите партньорски университети от Европейския съюз и целия свят и за въвеждането на революционни технологии в обучението и изследванията" сподели проф. Белоев и пожела успех на форума.

Младежкият диалог продължи с презентация на г-н Ангел Беремлийски от Главна дирекция „Регионална политика" на Европейската Комисия. Опитът на Община Русе сподели     г-н Цветан Йорданов, директор на отдел „Международно сътрудничество и проекти". Г-жа Гергана Илиева коментира инициираните и изпълнени проекти от „Българо-румънската търговско-промишлена палата". От името на Русенския университет, факултет „Бизнес и мениджмънт", успешно реализирани инициативи представи гл. ас. д-р Даниела Йорданова. Г-н Белин Моллов направи последната презентация на форума, на тема: Кохезионната политика на Европейския съюз – възможности и предизвикателства. Планиране и програмиране на Регионалното развитие в България".

Цел на събитието беше да се повиши информираността за ползите, които политиката на сближаване носи на региона. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов