Д-р Константинова от ДСБ – Русе с апел към общинските съветници и всички русенци

Д-р Теодора Константинова от ДСБ – Русе отправи апел по време на заседанието на Общинския съвет.

Председателят на Комисията по Здравеопазване и социална политика към Общински съвет – Русе д-р Константинова направи изказване по отношение на тежката епидемична обстановка в цялата страна. „Загубихме  толкова животи  – приятели, роднини, близки и непознати! Животът на всеки един от тях е малък космос. Болка, мъка! Непрежалими!“ коментира д-р Константинова.

Нейното предложение е да се стартира акция за събиране на средства за закупуване на апарат за реконвалесцентна плазма. Важно условие е апаратът да бъде в Русе, тъй като той може да се окаже най-силното оръжие на медиците в борбата срещу COVID-19.

Много градове вече разполагат с подобен апарат и то на високо технологично ниво. Според д-р Константинова този апарат е жизненоважен за русенските лечебни заведения, които от доста време усещат пресиране и недостиг на достатъчно болнични легла и медицински персонал.

Апелът е всеки човек да се присъедини към инициативата и да помогне с каквото може в името на това да опазим здравето на себе си и околните.

Допълнително ще бъдат представени информация и подробности как може акцията да бъде подкрепена.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)