Жена загина при катастрофа край Бяла, двама са ранени

На 10 декември около 19:10 ч. в РУ - Бяла  е получен сигнал, чрез тел. 112, за мъж, който ръкомаха с ръце в района на Т-образното кръстовище на  първокласен път І-5 /Бяла - В. Тървоново/ с първокласен път  I-3 / Бяла – Плевен/. Към мястото е изпратен наряд на РУ-Бяла, който е установил, че е възникнало ПТП с пострадали лица, като автомобил е излязъл извън пътя. Към местопроизшествието междувременно са изпратени и екипи на пожарната и спешна помощ.  Станало ясно, че в колата са пътували две жени и мъж. Екип на ЦСМП е установил, че едната от жените е загинала на място, а другите двама са били откарани за оказване на медицинска помощ в болнични заведния.

При последвал оглед на местопроизшествието е установено, че в тъмната част на денонощието, при влажна пътна настилка, в района на Т-образното кръстовище, лек автомобил "Сеат Ибиза" с разградска регистрация движещ се в посока Плевен - Русе, с водач 48-годишна жена, която вероятно е загубила управление, е преминал през кръстовището без да предприеме маневра завиване, след което се е ударил и преминал през предпазната мантинела, прелетял е над жп релсите и се е забил с предната си част в почвата, при което се е преобърнал.

Вследствие на ПТП-то е починала 75-годишна пътничка. Водачката е настанена в русенската болница «Канев» с разкъсно-контузна рана на коляно и глава, както и фрактура на прешлен, без опасност за живота, а мъжът е прегледан в беленската болница "Юлия Вреская», където е изяснено, че е леко ранен с контузия на гръден кош. Причините за инцидента се изясняват. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ – Бяла. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов