Красен Кралев: Възмутен съм, явно в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от Кубрат Пулев

Промоутърите и организаторите отказаха да акредитират български медии за суперсблъсъка

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе отношение по скандала с отказа от страна на промоутърите и организаторите да акредитират български медии за суперсблъсъка в бокса между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа в събота в Лондон. В публикация на своя профил във Фейсбук Кралев заяви, че е "възмутен" и смята, че явно "в щаба на Джошуа се страхуват сериозно" от Кобрата.

Ето пълния текст на публикацията на Красен Кралев:

"В събота Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория. Това е изключително спортно събитие и предизвиква интереса на милиони по целия свят. В залата обаче няма да има нито един български журналист. Възмутен съм от отношението на промоутърите и организаторите на мача, които категорично отказват да съдействат на българските медии. Още в петък, когато научих за този казус, изпратих писмо до колегата си във Великобритания. В понеделник получих отговор, че българските журналисти могат да изпълнят своите служебни задължения и да бъдат на мястото на събитието, след като изпълнят определени условия. За съжаление мениджърските интереси и интриги на компанията, управлявана от Еди Хърн не позволява присъствието на наши репортери, оператори и фотографи както на събитията преди двубоя, така и на самата среща.

Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор. Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист. Надявам се, че това не се прави с цел да бъде разконцентриран Кубрат Пулев. Той си заслужи да бъде претендент за световната титла и цяла България ще му стиска палци в събота вечер срещу Джошуа.

Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб."Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май