Спокойна е пътната обстановка в населените места от Община Русе

По данни на кметските наместници и кметовете на населените места от общината пътната обстановка към момента е спокойна.

Въпреки проблема с блокиралия двигател на основния трактор, извършващ снегопочистването в Мартен, в момента градът се почиства от две по-малки машини. Налице са и предоставените от Община Русе инертни материали. В момента се разчистват районите около автобусните спирки.

3 трактора са почистили улиците в село Николово. В готовност са и още две допълнителни машини на местен земеделски производител, които да се включват при нужда. Основните улици в Басарбово също са вече изчистени. На територията на селото действа един трактор.

В 1 часа през нощта започна почистването на разклона за село Сандрово, за да бъде предпазен пътят от навявания. Вторият трактор, с който кметството разполага, е започнал да действа в 4 през нощта. Към момента улиците и разклонът са изчистени и проходими.

На територията на село Тетово се почиства с един трактор, предоставен от кметството, 1 – собственост на транспортна фирма, и 1 на местната кооперация. Селото продължава да се почиства.

Разклонът на село Хотанца, при който обикновено има навявания, в момента е чист. Селото разполага с един трактор, който е почиствал през нощта, а в момента действа в района на местните гробища.

По данни на кмета на Ново село зимната обстановка там не е тежка. Един трактор почиства, а при обилен снеговалеж има готовност от Зърнобазата да бъдат предоставени още два трактора.

В Червена вода почистването на снега също се извършва от един трактор. Републиканският път, както и пътят Червена вода- Николово, са чисти. Земеделската кооперация също има възможност да подкрепи дейностите.

Село Бъзън разполага с един трактор. В момента е изчистено цялото село, както и разклонът към него. Земеделските производители са заявили готовност да помогнат при нужда.

Спокойна е обстановката и в Ястребово. Цялото село е изчистено с наличната техника.

Улиците на Семерджиево също са чисти, като в момента тракторът отстранява снега по пътя за гробищата.

В Долно Абланово почистването продължава и към момента. В 2 часа е започнало почистването в кв. Средна кула от наскоро ремонтирания от служители на Община Русе трактор. Обстановката не е тежка и към момента не е търсено съдействието на местната кооперация. В кв. Долапите са връщани камиони от бул. България. По-рано през деня е имало задръстване на малкия мост в квартала от камиони, които са се движили в посока Басарбово. Към момента проблемът е отстранен.

По данни на пълномощника в кварталите ДЗС и „Образцов чифлик“ снежната покривка там е тънка и няма навявания. Основните улици са почистени.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"