Дарителска кампания събра 400 книги за читалищната библиотека в Долна Студена

Изключително успешно приключи дарителската кампания за обновяване на книжния фонд на читалищната библиотека в Долна Студена. Инициативата на ръководството на НЧ „Пробуда“ продължи малко повече от месец и премина под мотото „Дари книга, спаси духовността!“.  Кампанията стартира в навечерието на Деня на будителите и приключи на 6 декември, когато се отбелязва и денят на дарителите.

„Книжният фонд на библиотеката се обогати с близо 400 нови заглавия. Повечето от произведенията са художествена литература за деца и възрастни от български и чуждестранни писатели. Книгите са добре запазени, а по-голямата част са хитови заглавия на книжния пазар през последните години“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Ивелина Анчева.

Инициативата на читалището получи широк отзвук не само в района. За кампанията научила и жена от София, която изпрати  двадесет изключително ценни литературни произведения. Двама от дарителите предоставиха по повече от сто книги с различна тематика. Писателят Койчо Койчев предостави четири от най-новите си книги с автограф, след като прочел за идеята в средствата за масова информация. Идеята на читалищното настоятелство се зароди след жеста на Мирослав Русев. Осмокласникът предостави на библиотеката всичките си книги с детско-юношеска тематика.

„Щедростта и добротата на дарителите ни донесоха радост и надежда, върнаха ни вярата в духовността на българина и волята му да отстоява непреходните ценности. Искрено се надявам, че примерът на хората с добри сърца ще намери широк отзвук и нови последователи“, изрази благодарността си Ивелина Анчева.

Всеки от дарителите на библиотеката ще получи благодарствен адрес за доброто дело.

На електронната поща на НЧ  „Пробуда“ започнаха да пристигат и първите коледни картички, изработени от деца и ученици. Читалището обяви онлайн конкурс за изработване на най-оригинална картичка и пожелания за Рождество Христово. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на коледните и новогодишните празници и всеки участник ще получи награда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов