Над 13 800 гледания във Фейсбук събра фестивалът "Светът е за всички"

Приключи 12-то изцяло дигитално издание на фестивала за хора с увреждания „Светът е за всички“. Въпреки пандемията и невъзможността от среща на живо между участниците и публиката тазгодишното събитие събра над 138000 гледания в най-разпространената социална мрежа у нас, а именно фейсбук, където на практика се проведе фестивалът в периода от 5 до 27 ноември.

Фестивалът беше разделен в два панела „Изложба – базар” и „Концерт”, като в тях се включиха общо 42 организации с 353-ма души със специфични потребности от цялата страна.

Макар че мероприятието да няма състезателен характер, по регламент бяха идентифицирани три от участниците, получили най-много преглеждания и харесвания във втория панел. На първо и второ място се класираха Дневните центрове за деца и младежи с увреждания към Сдружение „РАЛИЗ-БАЛИЗ“ в Русе и Сливо поле съответно със 798 и 613 харесвания. Двете участия са видени почти 39000 пъти. Третото място отиде при Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ от гр. Разград с 4,4 хиляди преглеждания и 436 лайка. Поздравления заслужават и Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие” към КАРИТАС, гр. Русе с 5,3 хиляди преглеждания и 262 харесвания, които са на четвърто място, както и разбира се всички останали участници във фестивала.

Припомняме, че ежегодно Областна администрация Русе подкрепя организирането и провеждането на събитието. Фестивалът беше подкрепен и от Община Русе по Програма „Култура“. Партньори са още Сдруженията „Воля”, „Кураж”, „Дунавско сияние”, „Олимп – спортът е равнопоставен” и „Смелост”. Организаторите изказват благодарност и на всички дарители и доброволци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов