Натали Каралашева от Ценово е с трета награда от национален конкурс

Петокласничката Натали Каралашева от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово спечели трета награда в Националния конкурс за детска рисунка и фотография „Вълшебният свят на Родопите“. Проявата е посветена на Деня на Кърджали и е включена в Националния календар за изяви по интереси на МОН.

Отличието на Натали е присъдено за рисунката й, която беше изпратена за участие. От ценовското училище в конкурса участваха общо пет творби. Даровитата художничка получи медал и диплом, а ръководителката й Димитрина Мангова беше отличена с грамота.

„Конкурсът се провежда за тринадесета поредна година, а нашето училище участва за трети път. Това е първата награда, която печелим. В конкурса участваха 1180 рисунки, изпратени от 172 училища и детски градини. Малките творци са от 85 населени места от всички области в цялата страна. Изключително голям интерес са проявили и фотографите, които са изпратили близо 650 снимки“, уточни директорът на училището в Ценово Камелия Леонова.

„Рисунката на Натали е направила е изключително впечатление на журито. Като предимство се посочват особености, които са характерни при рисуването на хора. Това умение категорично говори за таланта на художничката, който трябва да продължи да се развива“, допълни ръководителката на Натали. Заради епидемичната обстановка не се състоя официално награждаване, а отличията бяха изпратени по пощата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов