Екипи на пожарната съдействаха след ПТП и гасиха пожар във вила

Съдействие след пътнотранспортно произшествие и пожар във вила са инцидентите, които екипи на пожарната са посетили през изтеклото денонощие.

За времето от 13:39 до 14:45 часа служители на РСПБЗН- Бяла са изпратени на мястото, където е възникнало ПТП между лек автомобил и бус, в района между с. Волово и разклона за гр. Борово по главен път І - 5. При пристигане на място екипа установява, че вследствие на удара има затиснат  мъж в лекия автомобил.  Служителите са оказали съдействие на екипа на ЦСМП по изваждане и качване  на пострадалия в линейката. Извършено е и обезопасяване на автомобилите, както и на местопроизшествието.

В 20:55 часа два противопожарни екипа от Първа РСПБЗН-Русе са участвали в ликвидирането на възникнало горене във вила, намираща се на ул. Лозарска в Русе. На местопроизшествието огнеборците са заварили да гори двуетажна вилна постройка, като собственикът е успял да излезе навреме навън. По негови думи горенето е възникнало на втория етаж, където е бил включил отоплителна електрическа печка. Горенето е ликвидирано на площ около 30 кв.м. Пожарът е засегнал покривната конструкция, както и пода между първия и втория етаж. Спасена е около 25 кв. м от покрива на пристройка към къщата.Пострадали хора при инцидента няма. Предполага се, че пожарът е причинен от късо съединение.                  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов