Зимната обстановка на територията на област Русе е сравнително спокойна

Към 10.00 ч. зимната обстановка на територията на област Русе е сравнително спокойна. Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа. Те са проходими при зимни условия както за леки и лекотоварни автомобили, така и за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Към момента първокласните, второкласните или третокласните пътни участъци се обработват от 17 снегопочистващи машини, като през нощта техният брой е бил 24. Също така пътната настилка се обработва постоянно с пясък и сол.

Единствено за проблем се съобщава при село Писанец, където от сутринта насам са издърпани 4 закъсали камиона, поради което се е наложило автомобилите, преминаващи от там да изчакват временно, тъй като движението се е осъществявало в едната лента.

Частично електрозахранването е прекъснато в селата Червен и Табачка, като и към настоящия момент продължава работата на екипите на „ЕРП Север“. До обед се очаква авариите да бъдат отстранени. Във всички останали населени места от областта няма проблеми с подаването на ток и вода.

Областният управител Галин Григоров е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по снегопочистването.

Път II-21на територията на област Русе е проходим, но в участъка от Тутракан до Силистра е затворен.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май