ГЕРБ дарява апарати за кръвна плазма на центровете по трансфузионна хематология в Плевен и Стара Загора

Апаратите са най-ново поколение, препоръчани са от медицински експерти

Даряваме два апарата за извличане на кръвна плазма - един на Центъра по трансфузионна хематология в Стара Загора и един за този в Плевен. Машините са изработени от лицензирана германска фирма, посочена от българските здравни власти. Закупихме ги със 173 хил. лв. от партийната субсидия на ГЕРБ по предложение на председателя на партията Бойко Борисов. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ и член на ИК на партията д-р Даниела Дариткова, която заедно с административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и областния координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев приеха апаратите.

"Апаратите са най-ново поколение. Препоръчани са от медицински експерти. Осигурените от ГЕРБ консумативи за апаратите дават възможност от 180 донора да се извлече реконвалесцентна плазма, която от своя страна позволява на 540 пациенти да получат терапевтична доза. За щастие в цяла България има много желаещи да дарят кръвна плазма. Осигурявайки по един апарат и в центровете в Плевен и Стара Загора, се надяваме да постигнем по-голямо покритие в страната. Така всеки желаещ ще може да дари. Знаете, че кръвната плазма може да е животоспасяваща“, уточни д-р Дариткова.

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов благодари на всички членове и симпатизанти на партията, които се отзоваха на призива Изпълнителната комисия на ГЕРБ за даряване на кръвна плазма. Той напомни, че кампанията за даряване на кръвна плазма е в продължение на акцията за подпомагане на работата на медиците на първа линия срещу вируса. В нея се включиха десетки членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна, които станаха доброволци в болници и оказаха логистична подкрепа на служителите на РЗИ.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)