Допълнителни мерки за елиминиране на възможността на изпускане на миришещи вещества от „Монтюпе“

Предприети са допълнителни мерки за елиминиране на възможността на изпускане на интензивно миришещи вещества от покривната конструкция на Хале 3 на завода на „Монтюпе“ ЕООД. Експерти на РИОСВ-Русе поставиха пломби на димните люкове, с което технически се ограничава възможността за нерегламентираното им отваряне.  Мярката е предприета по инициатива на екоинспекцията и е одобрена от оператора, който е осигурил  техническа възможост за поставянето на пломбите.

Вентилационните  отвори (108 на брой) на производствено Хале № 3 на „Монтюпе“  ЕООД, са обект на принудителна административна мярка, наложена от инспекцията още през 2016 г. Тя е действаща и в момента, като съоръженията, служещи за естествена вентилация, са трайно запечатани с нитове от „Монтюпе“. Новите контролни  пломби са поставени върху останалите елементи (димни люкове), които следва да се отварят само при настъпване на  производствена авария.

На дружеството е дадено предписание да изготвя информация за настъпили събития, които налагат отварянето на люковете, като своевременно информира за това контролния орган.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)