Изложба на деца със специални потребности ще покаже техните таланти и мястото им в обществото

Инициативата е на столичния фотограф Анна Йончева,

Изложба „Докосни мечтите ми“, която е част от националната фотоизложба „Различните деца на България“, предстои да бъде открита в края на месец ноември в Русе.

Инициативата е на столичния фотограф Анна Йончева, а организатори са СНЦ „Дунавско сияние“ и СНЦ „Смело сърце“, като  Община Русе подкрепя и помага за реализирането на идеята.

50 снимки и фотоколажи на усмихнати деца и младежи със специални потребности ще бъдат изложени във фоайето на Доходното здание на 29 ноември от 11:00 ч. В изложбата място ще заемат 17 деца от Русе, които ще покажат своите таланти отвъд различията.

Чрез експресивните снимки се цели да бъде показано пред обществото, че различните деца имат своето място и то е важно и значимо като на всички останали деца и възрастни. През уловените мигове на истинска радост и щастие, някои от тях скрити зад кадър, могат да се видят мечтите и желанията на най-малките, а събраните моменти в изложбата ще покажат, че независимо от своите различия, децата мечтаят на един език – езикът на любовта.

По време на изложбата, която ще продължи до 3 декември, ще се набират средства и за още една кауза на фотографа Анна Йончева – закупуване на специализирана въртележка, пригодена за деца със специфични потребности. Благородната инициатива е част от друг неин проект – „Да играем заедно“, със събраните средства от който в началото на месец октомври в Русе бе поставена комбинирана люлка за деца с увреждания.

Финалът на изложбата ще бъде и естествен край на онлайн фестивала „Светът е за всички“, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Фестивалът е организиран от СНЦ „Смело сърце“ и финансиран по програма „Култура“ на Община Русе.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"