Хотели в Банско искат да приемат за възстановяване хора, преболедували от Ковид 19

Предложението е на Съюза на туристическия бизнес в Банско

Вместо обособяване на карантинни хотели, от Съюза на туристическия бизнес в Банско предлагат базата да се използва за възстановяване на хора, преболедували Covid-19, информира БНР. Хотелиерите в планинския курорт са изразили своите тревоги около призива да се осигурят места за карантиниране и изолация както на контактни с болни от Covid, така и на медицински персонал. От бранша в Банско твърдят, че имат далеч по-рационална идея, която България може да предложи на всички европейски граждани, заяви Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес:

“Предлагаме през Министерството на туризма като наш принципал, да се обърнем към здравните министерства не само на България, а и на цяла Европа – рехабилитационните процеси за възстановяване на болните, преболедували Covid-19, да бъдат тук при нас. Защото имаме базата, имаме кинезитерапевти, защото имаме спа центрове, и защото планината, която е до нас, ни дава чист въздух и енергия за възстановяване от тази тежка болест“.

От бранша признават, че с тази идея ще спасят и бизнеса си, тъй като към момента повечето хотели в зимния ни курорт остават затворени заради несигурността. Предложението ще бъде внесено в Министерството на туризма още днес.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов