Библиотеката в Благоевград разполага с книги и компютър за незрящи

Книгите на Брайлово писмо са двуцифрена бройка за година

Колективът на Регионалната библиотека "Д.Талев" в Благоевград полага максимални усилия да осигури културно-информационното обслужване на гражданите при спазване на всички противоепидемични мерки, инструкции и заповеди. Разполага с техника и книги, и средата й е достъпна и за хора в неравностойно положение.
"В тези тежки времена научихме за подаден сигнал, че не разполагаме с литература за незрящи хора, информират от институцията. - В тази връзка информираме, че в Деня на белия бастун (15 октомври) завеждащ отдел „Обработка“ в РБ „Д.Талев“ Камелия Ангелова в интервю пред БНР Благоевград заяви, че разполагаме с книги и компютър за незрящи хора. Информацията може да бъде проверена в електронния каталог на библиотеката. За сведение на недоброжелателите ни, книгите на Брайлово писмо са двуцифрена бройка за година.
Към момента нямаме читател със зрителни проблеми. Всеки, който желаеq може да ползва услугите ни. РБ „Д. Талев“ е обществена, общодостъпна и съвременна културно-информационна институция.
Нека се пазим взаимно! Бъдете здрави!", пожелават от библиотеката на своите читатели.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов