Красен Кралев бе награден за принос към развитието на бадминтона

Българска Федерация Бадминтон в лицето на председателят д-р Володя Златев и изпълнителният директор Антраник Касабян отличи министър Красен Кралев със специална награда за изключителен принос за развитето на бадминтона в страната и на международно ниво във връзка с успешно проведената Световна купа по бадминтон „Bulgaria Open ‘20“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта. 

България получи отлична оценка от Европейската конфедерация по бадминтон и Световната централа, тъй като това бе една от малкото мащабни прояви останали в международния бадминтон календар. Радостното е, че в конкуренция на представители от двадесет държави безспорен успех за България бяха завоюваните четири златни медала – в лицето на сестри Стоеви при двойките, Линда Зечири при жени единично, Иван Русев и Даниел Николов при мъжките двойки и титлата при смесените двойки, заедно с вицешампионската титла на младата ни надежда Илиян Стойнов при мъжете. Това класиране ранкира допълнително нашите състезатели и ги поставя в позиции да атакуват квоти за предстоящите големи шампионати – ЕП и Олимипйски игри  в продължаващия квалификационен цикъл.

На нарочната срещата бяха обсъдени успешното провеждане на целия вътрешен календар на федерацията и подготовката на състазателите за предстоящите големи първенства и Олимпийски игри. Д-р Володя Златев подчерта важната роля на програмата инициирана от министър Кралев: „Децата и бадминтона“, която вече три години успешно подпомага развитието на детско-юношеския спорт на национално ниво и привлича все повече спорта.

Ръководството на БФ Бадминтон изрази увереност, че със  съвместни усилия  с ММС ще развива бадминтона като проспериращ и социално значим за страната спорт с международно признание и успехи.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май